Има клиенти, с които се гордеем ужасно много. 

Такъв е случаят на Весела, чиято рецепта за богато на протеин фъстъчено брауни ще видите днес. 

Весела е млада майка и работеща жена с редовни 12+ часа на ден. Много стрес, много работа и семейни задължения, малко сън, чести преяждания преди да започнем работа.

Весела може да има хиляди оправдания да изостави храната и движението. Тя обаче има основен приоритет – здравето, с цел да бъде добър пример за детето си. 

За 5 месеца Весела отслабна с 11 кг и тотално спря да преяжда, стигайки до нормалните за нейния ръст 53 кг. При това без да се отказва от сладкото. Замени го с по-полезни алтернативи, повечето от които си измисля и приготвя сама. Те са вмъкнати в режима й спрямо целевия калориен прием и разпределение на макронутриенти. 

Много сме щастливи, когато не само базите са усвоени за периода на съвместна работа, но клиентът се чувства достатъчно комфортно да експериментира. В момента Весела сама си организира менюто си и постига целите при зададени от нас параметри. Гъвкавост, устойчивост и истинско блаженство от храната, докато отслабва. С удоволствие ще споделим в снимки нейния визуален прогрес, когато тя прецени. 

А сега е време за рецептата – сочно фъстъчено брауни, богато на протеин и лесно за изпълнение. 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА ФЪСТЪЧЕНО БРАУНИ (ЗА 8 ПАРЧЕТА) 

80 гр. фъстъчено брашно

20 гр. био какао (по-ароматно е от обикновеното)

1/2 пакетче бакпулвер

160 гр. банан

 1 и 1/2 с.л. стевия на прах

 60 гр. фъстъчено масло.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

  1. Разбърквате сухите съставки в купа (брашно, какао, бакпулвер, стевия).
  2. Намачквате банана само с ръце и го слагате при сухите съставки.
  3. Изсипвате фъстъченото масло и разбърквате.
  4. Слагате малко вода, докато абсорбира сухите съставки и сместа стане гъста лепкава каша.
  5.  Изсипвате в малка стъклена тавичка върху хартия за печене (за да се надигне хубаво е препоръчително да е по-малък съд) и печете на 190 градуса около 20 мин (пробвате с клечка за зъби преди да извадите и когато спре да лепне от сместа е готово).

 

ЕНЕРГИЙНА СТОЙНОСТ ЗА 1 ПАРЧЕ: 105 ккал

Мазнини 4 гр

Въглехидрати 7.8 гр

Протеин 9.5 гр

Може да разгледаш още топ здравословни рецепти от нашата първа книжка – 10 високопротеинови десерта, на които да се насладиш без угризения

Остави коментар