За днес сме забъркали не друго, а най-характерното хапване за уикенда. Именно – палачинките. И то не какви да е, а супер палачинки за супер имунитет! Те са любимата храна на много от нас, защото хем си правим закуска, хем си хапваме десерт.

Палачинките често пъти не са най-здравословните обаче, съдържат бяло брашно, олио и захар. За сметка на това предлагаме съвременен и по-здравословен прочит – зелени палачинки. Вкусни, леки, но и заредени със суперхрани. За да ни е леко на тялото и на душата.

А за да ги направим супер, добавихме и лъжица Oracle – комбинация от ферментирали и покълнали храни, които да подсилят организма ни.

Здравословните палачинки на Гергана Петкова.

Рецепта за 1 порция:

1 банан – 100 грама

1 чаша овесени ядки – 40 грама

150 мл соево мляко Milbona от Lidl 

1 с.л. смляно ленено семе

1 с.л. Oracle – 10 грама (код за отстъпка BINGE OFF)

1 ч.л. бакпулвер

½ ч.л. спирулина (по избор)

Щипка канела, джинджифил, индийско орехче (по избор)

Стевия (или друг подсладител)

 Предложение за сервиране

4-5 ягоди – 70 грама

1 ч.л. конопено семе – 5 грама

Skyr Pilos или кокосов йогурт от Lidl – 100 грама

 Хранителна стойност палачинки:

Калории: 375 ккал

Протеини: 16 г

Въглехидрати: 56 г

Мазнини: 11 г

 Хранителна стойност порция с кокосов йогурт:

Калории: 504 ккал

Протеини: 19 г

Въглехидрати: 70 г

Мазнини: 18 г

 Хранителна стойност порция със скир:

Калории: 487 ккал

Протеини: 29 г

Въглехидрати: 66 г

Мазнини: 13 г

За автора: 

Гергана Петкова е нутриционист и консултант по здравословно хранене. Тя е първият стажант на Binge OFF. 

Започва да се интересува от здравословно хранене и начин на живот в тийнеджърските си години, от личен интерес да подобри себе си и навиците си. Този интерес я довежда до задълбочено проучване в тези полета и я насочва да запише висше образование в Дания със специалност „Global Nutrition and Health“, която все още изучава.

В образованието си е придобила уменията да консултира относно диета и здравословен начин на живот, да помага за установяването на здравословни навици, да асистира за преустановяване на пушенето, да съветва по теми свързани със здравето, хранителното производство и околната среда, както и да промотира здравето чрез обучение и комуникация.

Интересите й са в сферата на здравето и физическата активност, храната и готварството, самоусъвършенстването, екологията и опазването на околната среда, както и подобряването на знанията и разбиранията на хората относно теми в тези полета.

Остави коментар