Знаете, че сме почитатели на балансираното хранене. В режимите се основаваме на всички макронутриенти от пълноценни източници. Не изключваме месото. Не изключваме месните продукти и яйцата (освен ако няма лекарска препоръка). 

 

Но като за първи март решихме да направим нещо различно. Нещо….веган. 

 

Ето с какво да задоволите желанието си за сладко – нашия веган сладолед. Рецептата, разбира се, е от EGGсперта на Binge OFF Мария Сбиркова. 

 

Веган сладолед с Warrior
Веган сладолед с WARRIOR

 

Необходими продукти:

 

130гр. печена тиква

130гр. авокадо

80гр. бебешко плодово пюре с ябълки и малини

30гр.  Ancestral Superfoods”WARRIOR” (тествай с код за отстъпка BINGE OFF)

Ванилия

Щипка сол

20гр. Лешников тахан (опция)

 

Тъй като рецептата изисква изключителни умения в кухнята, ще дадем много подробни и ясни насоки, стъпка по стъпка. 

 

  1. Слагаме всички съставки в кухненски робот и пасираме добре, до получаване на гъста и хомогенна смес.
  2. Разпределяме в подходящ съд по желание и оставяме да стегне във фризера за около час.
  3. Декорираме с парченца тиква, черен сусам и по желание пчелен прашец и канела. Може да добавите други семена или ядки по избор, както и парченца шоколад, ако не следите чак толкова стриктно калориите.

 

…консумира се бавно, със затворени очи и блажена наслада 🙂

 

Калории за цялата рецепта, която разпределихме в две порции: 549 ккал.

Протеини: 29,1

Въглехидрати: 36

Мазнини: 31,4

 

Можете да разгледате още топ здравословни рецепти от нашата първа книжка – 10 високопротеинови десерта, на които да се насладиш без угризения

 

Мария е кулинарен EGGсперт на Binge OFF. По образование психолог, но голяма част от живота си отдава на спорта и кулинарията. През 2014 г. завършва магистърската си степен по “Психология и психопатология на развитието”, но решава да отдели повече внимание на тренировките и храненето, и така стига до първото си състезание по бодибилдинг.

 

Известен период от живота си прекарва в Австрия, където също се състезава и развива във фитнес средите. Успоредно със спорта обогатява и кулинарните си умения, като пътува из света и опознава различните култури и кухнята им. Завършва обучение за сладкар в кулинарна академия в София и обучение в институт за кариерно развитие в Лондон със специалност “Хранене и здраве”.

 

За Мария храненето е изживяване. Храната е връзката на човека с природата. Готвенето е нещо, което не само изразява нея самата, готвенето е любов, емоция и отдаване. Вярва, че ако хората отделят повече внимание на това с какво и как се хранят, те ще бъдат по-щастливи, здрави и свободни.

Остави коментар